ΠΕΡΣΙΑ 2019

 

 

ΠΕΡΣΙΑ 2019

Από την Παρασκευή 12 Ιουλίου ως την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρασκευή 12-07-2019 Συνάντηση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 20:00 Αναχώρηση στις 21:25 με την Turkish airlines μέσω Κων/πολης για την Τεχεράνη. Διάρκεια πτήσης 5:40 h  
Σάββατο

13-07-2019

Άφιξη στην Τεχεράνη στις 06:05. Έκδοση βίζας στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Μετάβαση με λεωφορείο στην παλιά πόλη και ξενάγηση στα σημαντικότερα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης. Στο παλάτι Γκολεστάν μέσα στην ακρόπολη Arg του 16ου αι. και στο Εθνικό μουσείο του Ιράν με την πλούσια περσική ιστορία από την προϊστορική εποχή έως την ισλαμική περίοδο. Ξεχωρίζουν τα λίθινα εργαλεία των Νεάντερνταλ, τα ευρήματα από τις ανασκαφές στην Περσέπολη και τα Σούσα και ο Άνθρωπος από Αλάτι. (Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο κρανίο με άσπρα μαλλιά και γένια καθώς και λείψανα ανθρώπων που καταπλακώθηκαν 17 αιώνες πριν σε αλατωρυχεία της ιρανικής επαρχίας Zanjan). Στην συνέχεια το Μουσείο των χαλιών, που όπως ταιριάζει στη χώρα που παράγει τα ωραιότερα, φιλοξενεί μερικά απ’ τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων. Τα υπόγεια της κρατικής τράπεζας ανοίγουν και το θησαυροφυλάκιο, όπου φυλάσσονται έργα τέχνης αμύθητης αξίας, φτιαγμένα από χιλιάδες διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και άλλες πολύτιμες πέτρες, που έφερε ο Ναντίρ Σαχ μετά την εκστρατεία του στην Ινδία τον 18ο αιώνα, θα μας αφήσουν άναυδους. Ανάμεσα τους βρίσκονται τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιουν Νουρ, «η θάλασσα του Φωτός». (Η ξενάγηση στο μουσείο κοσμημάτων πραγματοποιείται με ειδική άδεια της Τράπεζας και εφόσον ο χώρος είναι ανοικτός την συγκεκριμένη ημέρα).

Το μεσημέρι θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και το απόγευμα θα σεργιανίσουμε στο παραδοσιακό παζάρι της πόλης Tajrish Bazaar.

   

 

 

 

 

1η διανυκτέρευση

TEHRAN

Στο Saina hotel 3*

Κυριακή

14-07-2019

Μέρα 1ης πορείας: KOLAK CHAL PEAK

Απόσταση μετ’ επιστρ.: 14.72 Km,    υψόμ.: 3,309 μ.

Υ.Δ.: +-1.522 m.                                                              Β.Δ.: Μέτρια

  2η διανυκτέρευση

TEHRAN

Στο Saina hotel 3

Δευτέρα

15-07-2019

Αναχώρηση για το Αλαμούτ, τη “Φωλιά του Αετού”. Επίσκεψη στο κάστρο των Ασσασσίνων Gâzor Khân (των διαβόητων δολοφόνων του Ισλάμ) κτίστηκε το 840 από τον Βαχσουντάν μπιν Μαρζουμπάν κυβερνήτη της δυναστείας των Ιουστανιδών . Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Qazvin. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης (Καραβανσεράι Sa’d al-Saltaneh και το Aminiha Hosseinyeh). 270Km

5h

 

3η διανυκτέρευση

QAZVIN

στο traditional hotel Behrouzi

Τρίτη

16-07-2019

Μέρα 2ης πορείας: ALAMUT VALLEY

Πορεία στην κοιλάδα του Alamut.

Επιστροφή το απόγευμα στο Qazvin. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό σπήλαιο Katalekhor Cave.

  4η διανυκτέρευση

QAZVIN

στο traditional hotel Behrouzi

Τετάρτη

17-07-2019

Μετάβαση στην πρωτεύουσας των Μογγόλων Soltaniyeh στο Sandjan, όπου βρίσκεται το μαυσωλείο Oljaytu με τον 3ο μεγαλύτερο τούβλινο τρούλο μετά από την Αγία Σοφία και τον καθεδρικό της Φλωρεντίας. Επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο Behestan Castle. Επιστροφή στην Τεχεράνη. 480Km

5h

 

5η διανυκτέρευση

TEHRAN

Στο Saina hotel 3*

Πέμπτη

18-07-2019

Μέρα 3ης πορείας: TOCHAL SUMMIT

Απόστ. μετ’ επιστρ.: 18,27 Km υψόμ.: 3,936 μ.

Υ.Δ.: +-2,212 και επίσκεψη στους καταρράκτες.       Β.Δ.: Μέτρια

 

  6η διανυκτέρευση

TEHRAN

Στο Saina hotel 3*

Παρασκευή

19-07-2019

Αναχώρηση για την ιερή πόλη των σιιτών Qom. Επίσκεψη στο ιερό της Fatima Masumeh, της αγίας και αδελφής του 8ου ιμάμη Ρεζά και το παζάρι της πόλης που ειδικεύεται στα περίφημα περσικά χαλιά.

Συνεχίζουμε για το Isfahan την ωραιότερη ίσως πόλη του Ιράν και παλιά πρωτεύουσα της Περσίας που κατέστρεψαν το 1772 οι Αφγανοί εισβολείς . Απογευματινός περίπατος στην παλιά πόλη.

440Km

5h

 

 

7η διανυκτέρευση

ISFAHAN

Abbasi hotel 5*

Σάββατο

20-07-2019

Επίσκεψη στην ιστορική πλατεία Naqsh-e Jahan (=Εικόνα του Κόσμου) του 1600, όπου βρίσκονται το τζαμί Masjed-e Shah ένα από τα αιώνια αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής του Ιράν και το τζαμί Sheikh Lotfollah του 1620 ειδικά φτιαγμένο για το χαρέμι του Σάχη. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το παζάρι του Ισφαχάν του 17ου αι. μήκους 2 χλμ. με τα περίφημα υφαντά και μεταξωτά. Τέλος θα επισκεφθούμε το παλάτι Chehel Sotoun με τις 40 ξύλινες κολώνες του Σάχη Abbas II.    

 

7η διανυκτέρευση

ISFAHAN

Abbasi hotel 5*

Κυριακή

21-07-2019

Αναχώρηση για το Yazd, την ιερή πόλη των Ζωροαστρών. Επίσκεψη στην παλιά πόλη με τα στενά δαιδαλώδη σοκάκια και τους ναούς Ζωροαστρισμού Θα δούμε το Atashkadesh με την άσβεστη ιερή φλόγα των Ζωροαστρών που τροφοδοτείται από τους ιερείς εδώ και 1500 χρόνια. Επίσκεψη στους «Πύργους της Σιωπής» όπου τοποθετούνταν οι νεκροί βορά στους γύπες, πρακτική που απαγορεύτηκε δια νόμου το 1979. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τέμενος της Φωτιάς, το Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες του Ιράν και το τοπικό κλειστό παζάρι με τα περίτεχνα κεντήματα και τα απαράμιλλα χρυσαφικά. 310Km

4h

 

 

9η διανυκτέρευση

YAZ

Dad hotel 4*

Δευτέρα

22-07-2019

Μέρα 4ης πορείας: SHIR KUH PEAK

Απόστ. μετ’ επιστρ.: 17,23 Km υψόμ.: 4.074 μ.

Υ.Δ.: +-1.686 μ. (υπάρχει καταφύγιο στα 3.510 μ.)   Β.Δ.: Μέτρια

Επιστροφή το απόγευμα στο Yazd.

Παραδοσιακή περσική νύχτα (προαιρετικά) για όσους το επιθυμούν με περσικό πολιτισμό, μουσική και έθιμα.

  9η διανυκτέρευση

YAZD

Dad hotel 4*

Τρίτη

23-07-2019

 Μετάβαση στο Abarkuh, όπου υπάρχει το ύψους 25 μ. κυπαρίσσι ηλικίας 4.000 ετών. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στην πρωτεύουσα του Κύρου Pasargad (οι αρχαίες Πασαργάδες) όπου και θα ξεναγηθούμε. Θα συνεχίσουμε για την Περσέπολη, την πρωτεύουσα  που ίδρυσε ο Δαρείος ο Α’ των Αχαιμενιδών το 512 π.Χ. για να χρησιμεύει ως τόπος των λαμπρών επίσημων τελετών για το περσικό Νέο Έτος, οπότε χιλιάδες υπήκοοι του βασιλιά ταξίδευαν εδώ από τις υποτελείς χώρες, για να προσφέρουν δώρα προς τιμήν του.

Μετά τη ξενάγηση στα ανάκτορα της Περσέπολης θα συνεχίσουμε για το Shiraz, την πρωτεύουσα της επαρχίας Φαρς. Βρίσκεται σε μια κοιλάδα της οροσειράς του Ζάγκρου και σε υψόμετρο περίπου 1.800 μέτρων. Το Σιράζ είναι μια από τις ομορφότερες, ιστορικές πόλεις του κόσμου. Τα Farsi η γλώσσα των Αρχαίων Fars (Pars) έχει γίνει η επίσημη γλώσσα του Ιράν, δηλαδή τα Περσικά.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

462Km

5h

 

 

 

 

10η διανυκτέρευση

SHIRAZ

Zandineh hotel 5*

Τετάρτη

24-07-2019

Ξενάγηση στα αξιοθέατα του Σιράζ.

Στο ροζ τζαμί με τη μυστικιστική ατμόσφαιρα, οι δέσμες φωτός διέρχονται μέσω των πολύχρωμων βιτρό χρωματίζοντας εντυπωσιακά το εσωτερικό.

Το μνημείο Shah Cheragh είναι διακοσμημένο από χιλιάδες καθρέπτες και πολύχρωμους θόλους. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του Ιράν και φιλοξενεί τους τάφους δύο αδελφών, που υπήρξαν σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία του Σιράζ.

Οι κήποι του Παραδείσου κατασκευάστηκαν τον 19ο αιώνα και βρίσκονται στη βόρεια όχθη του ποταμού Κουσκ. Η μεγάλη πισίνα με το σιντριβάνι, ο βραχώδης κήπος, τα τρεχούμενα νερά και τα σπάνια κυπαρίσσια χαρίζουν εντυπωσιακές εικόνες στον επισκέπτη.

Αξίζει μια επίσκεψη στο παζάρι της πόλης με κεραμικά, αντίκες, υφάσματα και μοναδικά περσικά χαλιά καθώς και το παλάτι του 11ου αιώνα.

Αποχαιρετιστήριο δείπνο.

   
Πέμπτη

25-07-2019

Στις 1:30 τα ξημερώματα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και στις 3:10 πετάμε για την Θεσσαλονίκη μέσω Κων/πολης. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 8:45. Διάρκεια πτήσης 7:05 ώρες  

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
  2. Τα αεροπορικά εισιτήρια στις συγκεκριμένες πτήσεις κοστίζουν σήμερα 500€ μετ’ επιστροφής και θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία να τα κλείσουμε. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης , τόσο θα ακριβαίνουν επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό του ταξιδιού.
  3. Η έκδοση βίζας είναι απαραίτητη και θα εκδοθεί με την άφιξη στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης
  4. Στην τιμή περιλαμβάνονται: α) Διανυκτέρευση στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία με πρωινό μπουφέ.

β ) Πολυτελές λεωφορείο με αγγλόφωνο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

γ) Οδηγό βουνού για τις προγραμματισμένες πορείες της ορειβατικής ομάδας.

δ)  Ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους

ε)  Αποχαιρετιστήριο δείπνο το τελευταίο βράδυ στο Shiraz.

  1. Δεν περιλαμβάνονται: α) Λοιπά γεύματα (πλην πρωινού και αποχαιρετιστήριου δείπνου).

β) Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και φιλοδωρήματα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Στα γραφεία του Συλλόγου: τηλ.: 2310 224710

Ανέστης Γιαννικόπουλος: τηλ.: 6974 755050