Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 8ΜΜ

« Τα φίδια του τόπου μας»

Ηλίας Στραχίνης

Ο Ηλίας Στραχίνης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ, μέλος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας και δημιουργός της ιστοσελίδας www.herpetofauna.gr. Οι γνώσεις του και η αγάπη του για τη φύση διακρίνονται στην εκπομπή “Αγρια Ελλάδα” που παρουσιάζει στην ΕΡΤ3.

Σ΄αυτή του την ομιλία θα μας μιλήσει για τα φίδια του τόπου μας, πώς να τα αναγνωρίζουμε και πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε αν τυχαία τα συναντήσουμε κάπου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019,8ΜΜ

«Σάμος»

Το καλοκαίρι ο ΣΕΟ επισκέφθηκε τη Σάμο. Τα «έργα και ημέρες» του συλλόγου στο νησί θα μας φανερώσει ο Παναγιώτης Τσιλιμιγκάκης.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 8ΜΜ

« Λουξεμβούργο»

Στάθης Κουτρολίκος

Ο Στάθης Κουτρολίκος είναι γιατρός ορθοπεδικός, παλιό μέλος του ΣΕΟ. Στη σημερινή του προβολή θα μας ταξιδέψει στο Λουξεμβούργο.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 8ΜΜ

« Ρότερνταμ»

Στάθης Κουτρολίκος

Σήμερα θα περιηγηθούμε μαζί με τον Στάθη στις γειτονιές του Ρότερνταμ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019,8ΜΜ

“Πως ένας Μετεωρίτης “τελείωσε” την Γη των Δεινοσαύρων”

Σοφία Παπαλεξίου

Η ζωή στη Γη γνώρισε μέχρι σήμερα 5 μεγάλες εξαφανίσεις των ειδών με τελευταία αυτήν κατά την οποία εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι 65 εκ. χρόνια πριν. Πως γνωρίζουμε για τις μαζικές αυτές εξαφανίσεις? Πως κατανοήσαμε ότι το αίτιο της μεγάλης εξαφάνισης των δεινοσαύρων ήταν η βίαια πρόσκρουση ενός μετωρίτη κάπου στον κόλπο του Μεξικού? Πόσο κινδυνεύουμε από ένα παρόμοιο γεγονός σήμερα?

Η Σοφία Παπαλεξίου έχει διδακτορικό στη Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Παν/μιο της Μασαλλίας με περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Σήμερα είναι σύμβουλος σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΑΠΘ “Δίκαιο και μηχανική της Ενέργειας”.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 8ΜΜ

«Πόντος και Καύκασος»

Τσιραμπίδης Ανανίας

Ο κ. Τσιραμπίδης Ανανίας θα μας παρουσιάσει πόλεις και χωριά του Πόντου και του Καυκάσου όπου έζησαν Έλληνες δίνοντάς μας πληροφορίες για τις αναγκαστικές μετοικεσίες τους εκεί πριν την οριστική τους εγκατάσταση στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες.

Ο κ. Τσιραμπίδης Ανανίας εκτός απο ερασιτέχνης ιστορικός είναι γεωλόγος ομότιμος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, διδάκτορας του Γεωλογικού Τμήματος του ΑΠΘ και με μάστερ σε αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία και δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε ελληνικά και σε ξένα περιοδικά.

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά κυρίως σε θέματα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος.

Για το έργο του έχει βραβευτεί απο την Ακαδημία Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2016.