ΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9/18  

07.00 Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη. Στάση στη Μπάρα Σιάτιστας για καφέ.
10.00 Άφιξη στα Γρεβενά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
11.00 Με οδηγό τον κύριο Φώτη Παρασκευαϊδη θα περπατήσουμε στα δάση των Γρεβενών προς αναζήτηση και συλλογή μανιταριών. Έτσι θα μυηθούμε στα μυστικά του κόσμου των μυκήτων.

Θα ακολουθήσει επιτόπιο σεμινάριο μανιταρολογίας.

Τέλος θα μαγειρέψουμε στο δάσος τα μανιτάρια που θα συλλέξουμε (μακαρόνια με μανιτάρια, σαλάτα κ.λ.π) και θα απολαύσουμε πρωτόγνωρες γεύσεις.

16,00 Επιστροφή στα Γρεβενά. Χρόνος ελεύθερος. Βραδινή έξοδος στην πόλη.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9/18 

07.00 Αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο.
08.30 Αναχώρηση για την Αβδέλλα.
Α. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΔΙΑΣΧΙΣΗΣ

Αβδέλλα (1.260 μ.) – Κορυφή Βασιλίτσα (2248 μ.) – Χιονοδρομ. Βασιλίτσας (1.770 μ.)

Δ Ι Α Σ Χ Ι Σ Η

09,30 Η πορεία ξεκινά μέσα από το χωριό Αβδέλλα (1.260 μ.). Ανηφορίζουμε στο μονοπάτι «Ε6». Στη θέση «Μπότσα» (1.930 μ.) αφήνουμε το Ε6 και ακολουθούμε αριστερά το μονοπάτι που ανηφορίζει απότομα για την κορυφή της Βασιλίτσας (2.248 μ.). Από την κορυφή κατηφορίζουμε μέσα από τη χιονοδρομική πίστα στα σαλέ της αφετηρίας του χιονοδρομικού κέντρου.
Απόσταση: 11.6 χλμ.    Υ.Δ.: +1.407 μ., -725 μ.  ώρες πορείας: 6 h   Β.Δ.: 2
15.30 Άφιξη στο χιονοδρομικό.
Β. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας (1.770 μ.) – Κορυφή Βασιλίτσας (2.248 μ.)

10.30 Η Β’ ορειβατική ομάδα αφού αφήσει την Α’ ομάδα στην Αβδέλλα θα συνεχίσει με το λεωφορείο ως το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Από εκεί θα αρχίσει η πορεία για την κορυφή της Βασιλίτσας (2.248 μ.) μέσα από την πίστα. Επιστροφή από τα ίδια στο χιονοδρομικό, όπου θα περιμένουμε την Α’ ομάδα.
Απόσταση μετ’ επιστρ.: 7,0 χλμ.    Υ.Δ.: +-595 μ.  ώρες πορείας: 4 h   Β.Δ.: 1
16.30 Αναχώρηση από το χιονοδρομικό για τα Γρεβενά. Στάση μιας ώρας για φαγητό.
18,30 Αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη.
22,00 Πιθανός χρόνος άφιξης στη Θεσσαλονίκη.

 

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον» στα Γρεβενά.

  • Τιμή δίκλινου μαζί με το γεύμα 60€ και μονόκλινου 70€.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: 09/5/18 8:34 ΠΜ