60 χρόνια καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»

60 χρόνια καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»

Το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης», συμπληρώνει 60 χρόνια από κατασκευής του.

Με την ευκαιρία αυτή, αλλά και τις αθλητικές διακρίσεις των αθλητών μας, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εκδήλωση στο Δημαρχείο (Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης), την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στις 7:00 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα θα το παρουσιάσει η Κική Τσιρανίδου (που ως μέλος του ΔΣ ανέλαβε να συντονίσει τη διοργάνωση) και περιλαμβάνει προβολή βίντεο μικρής διαρκείας, ενός για το καταφύγιό μας και ενός για τους αθλητές μας, που κατακτούν πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιους αγώνες και έχουν φέρει τον ΣΕΟ στην πρώτη θέση στην Ελλάδα, στην Αγωνιστική Αναρρίχηση.

Θα γίνει από τον πρόεδρο μια ομιλία-παρουσίαση για το ιστορικό του εμβληματικού καταφυγίου του ΣΕΟ στον Όλυμπο, με φωτογραφικό υλικό, καθώς και για τους ανθρώπους που προσέφεραν εκεί με κάθε τρόπο, με την παρουσία τους και την προσωπική τους εργασία. Με το πάθος και την αυταπάρνησή τους ξεπέρασαν τις τρομερές δυσκολίες και αντιξοότητες, που σήμερα μοιάζουν ανυπέρβλητες.

Η εκδήλωση αυτή θέλουμε να θυμίσει και την μεγάλη συμβολή του ΣΕΟ και των ανθρώπων του στις δράσεις διασώσεως στον Όλυμπο.

Ο Λάζαρος Μποτέλης, που μαζί με τον Νίκο Τσαβδάρη έχουν αναλάβει την λειτουργία του καταφυγίου μας, θα μας μιλήσει για τις όμορφες αλλά και δύσκολες μέρες στον Όλυμπο.

Θα προχωρήσουμε με βράβευση των αθλητών του ΣΕΟ, που τον έφεραν στην πρώτη θέση πανελληνίως πέρισυ και θα κλείσουμε με ένα μουσικό ντουέτο κοντραμπάσου-τσέλου, των μελών του ΣΕΟ, Ειρήνης Παντελίδου και Γιάννη Στέφου.

Καλούνται όλα τα μέλη του ΣΕΟ να είναι παρόντα και βεβαίως να φέρουν και φίλους και φίλες τους, που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το βουνό και να δοκιμάσουν να δουν την ομορφιά που ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας στις ορειβατικές μας εξορμήσεις.

Το ΔΣ του ΣΕΟ

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: 01/1/23 2:46 ΜΜ